Sunday, October 7, 2012

Mustika toorjuustukook

Toorjuustukoogid on ühed minu lemmikud! Leidsin paar retsepti, valisin igast midagi meelepärast ja tegin ühe nö uue koogi...mustikatega..mmm.





Põhja valmistamiseks:
12 tk    Digestive küpsised
50 gr    või

Koogisegu:
3 tk     muna
1 dl     suhkur
400 gr toorjuust (kasutasin Philadelphiat)

300 gr hapukoor (kasutasin 20%-list)
3 spl    suhkur

Glasuur:
1 pakk mustikaid (võivad olla külmutatud ja marjad võib valida vastavalt enda maitsele)
100 ml vahukoor
100 gr tume sokolaad
kaunistuseks valge sokolaad

Valmistamine:
Pane või pliidile sulama, samal ajal purusta Digestive küpsised. Soovitan selleks kasutada blenderit või muud käepärast vahendit. Küpsised on pehmed ja neid annab ka käsitsi purustada, kuid see ei anna päris soovitud tulemust. Abiks on ka köögikombain, see peaks ilmselt majapidamises leiduma :) Nii küpsiseid kui ka võid võib rohkem kasutada, kui soovid tugevamat põhja.
Kui või on sulanud, tõsta see tulelt ja sega kokku purustatud küpsistega. Võta 20x20 koogivorm ja vajuta või-küpsiste segu ühtlaselt vormi põhja. Pane ahi sooja 160-165 kraadile ja tõsta koogivorm 10-minutiks ahju.

Jätka koogisegu valmistamisega. Sega 3 muna suhkruga, lisa toorjuust. Sega kuni saavutad ühtlase massi. Võta koogivorm ahjust välja, vala sellele koogisegu. Pane ahju küpsema 30-ks minutiks. NB! Selleks, et kook tuleks imehea, pane ahju põhja väike veevann või uuemate ahjude puhul kasuta hot&steam varianti.

Sega hapukoor ja suhkur. Maitse magusust, vajadusel lisa suhkrut. Aja täitumisel võta kook korraks ahjust välja. Vala hapukoore-suhkru segu koogile. Pane uuesti ahju 10-12 minutiks. Kui aeg täitub, ära ava kohe ahjuust, vaid jäta see 5-ks minutiks paokile.

Glasuuri valmistamiseks kuumuta vahukoor ja lisa sellele tume sokolaad. Sokolaadiga on tegelikult nii, et võid kasutada piimasokolaadi (tulemus jääb magusam) või tumedat sokolaadi. Kuna soovisin mitte väga magusat kooki, kasutasin 77%-lise kakaosisaldusega sokolaadi, et jääks selline natukene mõrkjam. Sega ühtlane segu.

Võta kook ahjust välja. Vala peale pisut jahtunud sokolaad. Lase seista ca 10-20 minutit. Pane koogile mustikad või muud head marjad. Riivi peale sokolaadi. Et kook jääks efektsem, kasuta valget sokolaadi. Pane kook külmkappi ja lase seista ca tund. Hiljem säilita kooki samuti külmkapis.

Head maiustamist :)

- Reine -





No comments:

Post a Comment