Sunday, October 7, 2012

Mannik ehk traditsiooniline mannakook

Sellise traditsioonilise koogi tegin rahva tungival nõudmisel :)
Nii uskumatu kui see ka pole, kook on imehea! Kindlasti teen seda ka edaspidi. Koostisosad peaks leiduma igaühel kodus ning ei ole tarvis teha suuremaid kulutusi, et midagi lihtsat ja maitsvat valmistada.

Kasutasin netist leitud retsepti, lisan siia koos viidete ja enda kommentaaridega:
Selles lihtsas koogis on tegelikult nisujahu asemel kasutatud mannat. Seega võib nii ja naa seda kooki teha. Kõik sõltub sellest, kas oled manna armastaja või mitte :)


  • 2,5 dl mannat
  • 2,5 dl hapukoort
  • 3 tk muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 sl võid
  • 0,5 tl söögisoodat
  • paar sokolaadi tükki kaunistuseks


Klopi munad suhkru ja soolaga vahule. Lisa  sulatatud või, hapukoor (jäta 1 sl hapukoort alles - selle segad hiljem soodaga). Lisa manna, sega hoolega ning lase tainal 30-40 minutit paisuda (rätiku all). Sega alleshoitud hapukoor soodaga, sega saadud segu tainasse ja sega see kiiresti ühtlaseks. Kalla tainas võitatud koogivormi (silikoonvormide puhul ei ole tarvis võitada) ning küpseta kohe 240-kraadises ahjus 25-30 minutit.
NB! Silikoonvormi puhul kasuta kuumust 200 kraadi ja pikenda küpsetusaega 40 minutini.
Kontrolli küpsust puutikuga. Kui kook valmis, võta ahjust välja ja lase pisut jahtuda. 

Kummuta valmis mannakook vormist välja. Enne serveerimist sõelu koogile sokolaadi. Mida rohkem, seda parem. Sulav sokolaad annab mannikule mõnusa maitse!

Allikas: http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/6903
Retsept on MillionMenu veebilehelt. Pildi tegi ZOOZI.




- Reine -

No comments:

Post a Comment