Wednesday, October 10, 2012

Krevetid tsilli ja küüslauguga

Siit tuleb midagi head... Selle toidu olen saanud Kadrioru restorani menüüst ja nüüd otsustasin seda ise teha. Ei midagi keerulist.

Kuna soovisin natuke suuremat kõhutäit, siis tegin kõrvale pastat. See on juba vaba valik, krevette võib süüa ka valge prantsuse saiaga.

Üsna "tuline" õhtusook kahele, vaja läheb:
250-300 gr tiigerkrevette
1 värske keskmise suurusega tsilli (kaun)
1-2 küüslauku
peterselli
oliivõli
soola

Pasta keeda eraldi, maitsesta soola ja võiga.



Esmalt tükelda tsilli, küüslauk ja petersell. Pane pannile ohtralt oliivõli, lisa sool ning tükeldatud tsilli, küüslauk ja petersell. Pruunista kuldseks, lisa tiigerkrevetid (need peaksid olema õige pisut jahutatud, mitte täitsa jääs). Kuna krevettidest tuleb palju vett, ära hoia pannil kaant peal. Oluline on, et vesi saaks aurustuda ja alles jääks hea kaste. Lase paar kuni viis minutit küpseda, seejärel tõsta pann tulelt. Loomulikult maitse ise enne üle, siis tead, kas aega pikendada või mitte. Mida jäisemad krevetid, seda pikem peaks olema küpsemisaeg, kuid krevettide puhul ei tohi unustada, et need ei kannata kaua kuumutamist.
Serveeri nii, et lisa pastale krevetid koos kastmega peale. Kes otsustab ilma pastata teha, siis süüakse neid krevette ka ainult valge prantsuse saiaga (või vabalt valitud saiaga). 

Lihtsalt imehea toit! Ja boonuseks - kõik sügisesed haigusetekitajad saavad ka tsilli-küüslauguga eemale peletatud! Soovitan soojalt :))





- Reine -


No comments:

Post a Comment