Täna tegin astelpaju-martsipanikooki. Retsepti leidsin www.toidutare.ee, kuid omast kogemusest soovitan teha pisut teisiti.
Põhi:
125 gr võid
2 spl suhkrut
4 dl nisujahu
2-3 spl külma vett
Täidis:
2 muna
3 spl suhkrut
1,5 dl hapukoort
150 gr martsipani
3-4 peotäit astelpaju marju
Valmistamine:
Tükelda või (külmalt), lisa jahu ja suhkur, sõtku taignaks. Juurde lisa õige pisut külma vett. Kasuta 20*20 vormi, vajuta taigen selle põhja ning pane see 200-kraadisesse ahju 12-ks minutiks küpsema.
Tükelda martsipan. Seda on muidugi mõnus teha. kuna martsipan oli toasoe, siis tegin küll tükid, kuid need hakkasid jälle kokku sulama. Seega võib kasutada ka rullimise meetodit (taignarulliga martsipan õhukeseks rullida ja tõsta see hiljem koogipõhjale). Sega munad suhkruga ja hapukoorega. Pane martsipan ühtlaselr eelküpsetatud põhjale, aseta peale astelpajumarjad ja kalla peale muna-hapukoore segu. Küpseta 175-kraadises ahjus 25-27 minutit, kuniks täidis on hüübinud. Ava ahjuuks, jäta see mõneks minutiks paokile. Lase koogil jahtuda ja serveeri endale meelepäraselt.
Lihtne kook, kuid ometi tuli kohe kiituseks, et see on vist nüüd küll maailma parim kook. Ma nii kõrgelt seda ei hindaks, kuigi olen martsipani sõber, kuid maitsev on see kook tõesti.
Head maiustamist!
- Reine -
No comments:
Post a Comment